Tekenkabinet IX 2021

december 2021

Het Tekenkabinet werd in 2013 opgericht door beeldend kunstenaar Manja van der Storm in Amsterdam. Het is een onafhankelijk platform voor hedendaagse, autonome tekenkunst. Jaarlijks worden op bijzondere, spannende, wisselende locaties salonachtige tentoonstellingen gerealiseerd waarin tekenkunst de absolute hoofdrol speelt. De eerste presentatie van het Tekenkabinet IX was september 2021 in het Amstelpark, de tweede -kortlopende presentatie- december 2021 in de Plantage bij Herbert van der Brugghen: ‘expo thuis’.

Grootse hedendaagse tekenkunst op klein formaat

Het Tekenkabinet toont (recente) tekeningen van 100 hedendaagse kunstenaars: een moment opname met vele in- en uitzichten: boeiend en veelkleurig. Naast vertrouwde namen, bevat de deelnemerslijst een aanwas van zowel ervaren als startende kunstenaars. De diverse stijlen, handschriften, gedachten, gebruikte materialen, fantasieën, papiersoorten en andere dragers nemen de toeschouwer mee op reis naar nieuwe en nog onontdekte werelden, die men zelf kan verkennen. Het maximumformaat van de tekeningen is A4. Klein maar fijn.

De tekeningen worden zonder lijst, glas en/of passe-partout getoond, zijn allemaal te koop en kunnen direct worden meegenomen in een handgemaakte verpakkingsdoos met deksel. Van iedere deelnemer wordt één tekening gepresenteerd, een tweede werk is in stock aanwezig en op verzoek te bekijken. Ter begeleiding van de tentoonstelling is een fullcolour catalogus (A6) uitgebracht met werk van alle deelnemende tekenaars: een kennismaking in pocketformaat en collectors item inéén.

Tekenkabinet IX  Plantage Middenlaan 9 hs december 2021